Cursussen

Zin om het bevrijdende gevoel te leren kennen van met je handen in de klei te zitten? Terug te keren naar de essentie, je hoofd leeg te maken en helemaal op te gaan in je klompje aarde?
Wil je graag leren pottenbakken in al zijn facettten?
Dan is een uitgebreide cursus iets voor jou!

Het is de manier om op veel bij te leren en kennis op te bouwen.  Ik leer je met plezier de technieken die je nodig hebt aan de draaischijf en inzicht in het ganse proces om tot een bruikbaar item te komen: kneden, centreren, optrekken, vorm zetten, afdraaien en oren zetten...
De creativiteit komt van jou!

Heb je geen idee wat te verwachten of wil je graag eerst even kennismaken met klei en een draaischijf.  Dan is een initiatieles ideaal.

Grus-108

Klei door je handen laten gaan aan de draaischijf is erg rustgevend en verslavend.  Je kan kiezen voor verschillende formules afhankelijk van hoe intens je jezelf wil onderdompelen in de wereld van de klei:

  • wekelijkse cursus
  • intensieve driedaagse
  • driedaagse porselein draaien
  • avond driedaagse (minicursus)

Verder naar beneden op deze pagina staan meer details per formule.

We zijn telkens met een groep van maximum 10 cursisten. Ik kan je dus individueel begeleiden en jij kan op je eigen tempo leren.

Voor Wie:
Zowel voor mensen die nog nooit met klei in contact kwamen als voor iemand die al wat kennis en ervaring heeft maar graag even gefocust aan de slag wil of de volgende stap in het proces wil zetten.

Waar
In het atelier te Tienen, Leuvenselaan 259.
Op wandelafstand van het station en goed bereikbaar met de fiets of de auto. Parkeerplaatsen zijn voldoende in de straat.  Gelieve niet op of voor de oprit te parkeren.

Belangrijk!
Klei is een erg mooi materiaal dat, zolang het niet gebakken is, steeds gerecycleerd kan worden.  Om de impact op en uit respect voor de natuur, bakken we niet elk gedraaid item uit de les af.  We maken samen een selectie van de beste stukken die we tot het einde afwerken zodat je dit langdurig wil blijven gebruiken.

Gemiste lessen worden niet terugbetaald. Inhalen is mogelijk op een ander lesmoment binnen de looptijd van de cursus waarvoor je ingeschreven bent.  We prikken dit moment samen vast in overleg. Indien je niet kan aanwezig zijn, gelieve dit zo snel mogelijk door te geven.  Dan komt je plaats vrij voor een andere cursist om een gemiste les in te halen. Een inhaalles kan echter niet gegarandeerd worden.

Grus-3

Betalingen:
Je kan je deelname aan een workshop en/of cursus enkel via deze website reserveren.  Betaling van het volledige bedrag gebeurt dus onmiddellijk.

Annulatie:
In geval de cursus niet kan doorgaan wegens te weinig inschrijvingen of overmacht, krijg je het lesgeld volledig teruggestort.
Terugbetalingen van het lesgeld bij annulatie door de cursist worden enkel uitgevoerd indien je zelf een plaatsvervanger kan vinden of er mensen op de wachtlijst je plaats kunnen innemen voor de aanvang van de cursus.  In dit geval wordt er een annuleringskost van 25€ aangerekend om de administratiekost te dekken.

IMG_0372

Wekelijkse cursus

Wat
We bouwen samen stap voor stap je techniek op en herhalen regelmatig zodat je aan het einde van de reeks enkele mooie items hebt om af te werken met een glazuurlaag.  Je maakt meestal kleine items zoals bekers, kopjes, tassen en kommen.

Wanneer
Tien lessen van drie uur aan de draaischijf op een vast moment in de week gespreid over 12 weken.
Er is les op maandagavond, dinsdagnamiddag, dinsdagavond, donderdagnamiddag, donderdagavond of zaterdagnamiddag.
Cursusdata zijn hieronder terug te vinden.  Je kan meteen boeken.

Kostprijs
Totale kostprijs voor 10 weken en al het materiaal: 475€ (incl. BTW)
Alles is inbegrepen in de prijs: klei, biscuitbak, glazuur en glazuurbak voor max 12 stuks.  Ook koffie, thee, water en een hapje is voorzien. Je hoeft buiten een schort en een handdoek niets mee te brengen.

Intensieve driedaagse

Wat
Tijdens de 3-daagse cursus dompel ik je twee dagen onder in het draaien aan de schijf, de derde dag gaan we afdraaien, afwerken en desgewenst decoreren. Je maakt meestal kleine items zoals bekers, kopjes, tassen en kommen.

Wanneer
Drie opeenvolgende dagen telkens van 10u tot 16u met in het midden een lunchpauze. Na de cursus stapel ik met zorg je items in de oven voor de eerste bak (biscuitbak) en nadien is er een gezamenlijk moment om je gebakken stukken te glazuren, zodat ik ze nogmaals kan bakken voor je ze effectief in gebruik kan nemen.
Cursusdata zijn hieronder terug te vinden.  Je kan meteen boeken.

Kostprijs
Totale kostprijs voor 3 dagen en al het materiaal: 300€ (incl. BTW).
Alles is inbegrepen in de prijs: klei, biscuitbak, glazuur en glazuurbak voor max 8 stuks.  Ook koffie, thee, water en een hapje is voorzien.
Je hoeft buiten een schort, een handdoek en je lunch niets mee te brengen.

Avond driedaagse

Wat
Tijdens de 3-daagse avondcursus dompel ik je twee avonden onder in het draaien aan de schijf, de derde avond gaan we afdraaien, afwerken en desgewenst decoreren. Je maakt meestal kleine items zoals bekers, kopjes, tassen en kommen.

Wanneer
Drie avonden telkens van 19u tot 22u met enkele weken later nog een glazuurmoment (onderling af te spreken).
Na de cursus volg ik het droogproces nauwkeurig op, waarna ik ze met zorg in de oven stapel voor de eerste bak (biscuitbak).  Eens gebakken kom je nogmaals naar het atelier om je gebakken stukken te glazuren, zodat ik ze nogmaals kan bakken voor je ze effectief in gebruik kan nemen.
Cursusdata zijn hieronder terug te vinden.  Je kan meteen boeken.

Kostprijs
Totale kostprijs voor 3 avonden en al het materiaal: 195€ (incl. BTW)
Alles is inbegrepen in de prijs: klei, biscuitbak, glazuur en glazuurbak voor max 4 stuks.  Ook koffie, thee, water en een hapje is voorzien.
Je hoeft buiten een schort en een handdoek niets mee te brengen.

Driedaagse porselein draaien

Wat
Je leert werken met porselein, de diva van de kleisoorten.  AWe overlopen centreren, optrekken en afdraaien specifiek voor porselein.  Deze cursus is enkel geschikt voor gevorderde draaiers die vlot 1kg klei kunnen centreren en optrekken.

Wanneer

Drie opeenvolgende dagen telkens van 10u tot 16u met in het midden een lunchpauze. Na de cursus stapel ik met zorg je items in de oven voor de eerste bak (biscuitbak) en nadien is er een gezamenlijk moment om je gebakken stukken te glazuren, zodat ik ze nogmaals kan bakken voor je ze effectief in gebruik kan nemen.
Cursusdata zijn hieronder terug te vinden.  Je kan meteen boeken.

Kostprijs
Totale kostprijs voor 3 dagen en al het materiaal: 320€ (incl. BTW).
Alles is inbegrepen in de prijs: porselein, biscuitbak, glazuur en glazuurbak voor max 10 stuks (beperkt in grootte).  Ook koffie, thee, water en een hapje is voorzien.
Je hoeft buiten een schort, een handdoek en je lunch niets mee te brengen.

juli 2024
augustus 2024
No event found!
Scroll naar boven